ZDRAVLJE U KUĆI

Stručnjaci preporučuju da ovo jedete navečer, u snu ćete mršavjeti i sagorijevati masti

Avaz.ba

25.9.2017

Jedete li navečer grickalice ili zbog posla kasno ručate pa ste pred spavanje ponovno gladni, dobro obratite pozornost na to što ćete izabrati jer uz jednu hranu možete mršavjeti, a uz drugu debljati se .

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i škroba poput hljeba, riže, krompira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera. Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo "pospremiti" kao masnoću u tijelu. 

Ipak, stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan. Kad vas u kasnim noćnim satima ulovi glad, bolje je posegnuti za hranom s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata.

Zato je idealna opcija par štapića (ili kuglica, ovisi o pakiranju) mozzarelle. Mozzarella ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalice pružaju nevjerovatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Plus, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakiranja, piše Reader's Digest. 

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha. 

Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, već šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.