ZDRAVLJE U KUĆI

Eterična ulja mogu pomoći kod raznih zdravstvenih problema, evo kako ih koristiti

Avaz.ba

11.9.2017

Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje. 

Eterična ulja snažni su ekstrakti biljaka, a mogu se prevesti i kao “esencijalna ulja”. Dobivaju se parnom destilacijom biljnog materijala te su izrazito koncentrirana, a mogu se koristiti u ljekovite svrhe, za ljepotu, opuštanje organizma ili za mnoge svrhe u našem domu. Eterična ulja osiguravaju mnoge dobrobiti tokom cijelog života.

Kod mnogih zdravstvenih stanja, eterična ulja mogu biti od velike pomoći jer predstavljaju potpuno prirodno i potentno rješenje. Ovisno o potrebama organizma, preporučljivo je dobro istražiti eterična ulja koja ćete koristiti ili se posavjetovati s licenciranim aromaterapeutom.

Jedna od učestalih primjena eteričnih ulja jest za smirivanje organizma, stvaranje ugodne atmosfere u prostorijama u kojima boravimo te za postizanje unutarnje ravnoteže. Eterična ulja imaju veoma snažno djelovanje na naše tijelo te njihovo korištenje u aromadifuzerima, na koži ili za raspršivanje mogu doprinijeti sveukupnom stanju organizma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.