ZDRAVLJE U KUĆI

Napravite eliksir od dva sastojka i očistite toksine iz organizma

Avaz.ba

2.9.2017

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne tvari, ali njena uloga još je veća. 

U njoj se pohranjuju željezo i određeni vitamini te glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju. 

Jetra također otpušta stara crvena krvna zrnca, inzulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvijek u top formi, a u tome mu možemo pomoći eliksirom od dva sastojka.

Jetra je organ koji služi za skladištenje hranjivih tvari te neutraliziranje štetnih tvari. No, današnja prehrana puna je štetnih tvari koje jetra ne može sama uništiti zbog čega joj je potrebna sva moguća pomoć.

Nečistoće se u tijelu nakupljaju kroz hranu, kozmetiku, sredstva za čišćenje kućanstva te onečišćeni okoliš. 

Kako vam tijelo daje do znanja da je puno toksina? 

Simptomi su glavobolje, zamor, um kojem fali bistroće, iritabilnost, bol u zglobovima, zatvor, pretjerana proizvodnja plinova, nadutost te debljanje. 

Da su se u tijelu nakupili otrovi pokazuju i tamni kolutovi oko očiju i ten bez sjaja što automatski čini da izgledamo starije.  

Eliksir koji pročišćava jetru i cijeli organizam te čini da izgledamo zdravo, mladoliko i svježe sadrži samo dva sastojka: maslinovo ulje i limunov sok.

Pomiješajte jednu kašikicu ulja i jednu kašikicu soka te popijte svako jutro na tašte. 

I maslinovo ulje i limunov sok bogati su antioksidantima koji uklanjaju višak slobodnih radikala, štite zdrave stanice od oštećenja te neutraliziraju toksine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.