ZDRAVLJE U KUĆI

Srušena još tri mita o zdravoj (pre)hrani

Nije baš kao što smo mislili

Autor:(D. K.)

8.2.2016

Neki ukorijenjeni mitovi o hrani, naročito o zdravoj prehrani, svakim danom se polako ruše i otkrivaju se nove činjenice koje nas navode na drugačija ponašanja kada je u pitanja naša prehrana.

Portal HouseKeeping.com pobrojao je koji su to mitovi o zdravoj prehrani kojih se i dalje držimo, a oni su - samo mitovi.

Za vas smo izdvojili tri najčešće zablude kada je pravilna i zdrava prehrana u pitanju.

1. Svježe hrana je bolje od smrznute. Ne nužno, jer svježa hrana pri transportu i raznim vremenskim uvjetima te zbog zraka, vrućine ili hladnoće može izgubiti svoja nutritivna svojstva;

2. Smeđi šećer je bolji od bijelog. Smeđi šećer sadrži nešto malo mirerala koji su kod bijelog šećera u potpunosti reducirani, no tih minerala je u tolikoj maloj mjeri da su posljedice korištenja bijelog ili smeđeg šećera zanemarive;

3. Crni hljeb je bolji od bijelog. Ne nužno, ako ne sadrži cjelovito zrnje. Samo crni hljeb napravljen od cjelovitog zrnja je bolji od bijelog, u protivnom se radi samo o hljebu napravljenom od tamnog ili miješanog brašna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.