ZDRAVLJE U KUĆI

ESTETIKA Nadir Bičakčić: Misija nam je vratiti osmijeh na vaše lice

Doktor najsavremenije stomatološke ordinacije "Bičakčić"

Razgovarala: Milica KUNARAC

12.8.2015

Stomatološka ordinacija "Bičakčić" iz Sarajeva prva je u Evropi koja je implementirala najsavremeniju digitalnu estetsku tehnologiju koja nam omogućava da sve stomatološke zahvate uradimo mnogo brže, preciznije i kvalitetnije.

pre-i-posle-13

Kako je kazao stomatolog Nadir Bičakčić, misija ove ordinacije nije samo popravljati zube, već vratiti osmijeh na vaše lice. U razgovoru za "Dnevni avaz" Bičakčić objašnjava koliko je lijep i zdrav osmijeh važan te na koji način i kakvom tehnologijom to omogućavaju svojim pacijentima.

pre-i-posle-15

Objasnite nam šta je estetska stomatologija?

- Mi se bavimo digitalnom estetskom stomatologijom, koja je najsavršenija u domenu našeg posla. Estetika je pojam koji znači uljepšati nešto što prirodno nije dovoljno lijepo, odnosno u korištenju tokom života preživjelo određene distrukcije.

pre-i-posle-12

Bavite se najsavremenijom estetskom stomatologijom, šta je za to sve potrebno?

- Za vrhunski rezultat potrebna je takva i oprema i znanje. Radimo digitalnu estetsku stomatologiju uz pomoć najkvalitetnijih materijala i opreme te stalno radimo na doeduciranju. Te obuke su i najvažnije jer moramo pratiti sve pomake u struci kako bismo imali i najbolje rezultate.

pre-i-posle-11

Koja je to oprema kojom vi radite?

- Nabavkom uređaja najnovije CAD/CAM tehnologije, kao što su CEREC Omnicam-trodimenzionalni (3D) intraoralni skener, glodalica za izradu individualnih protetskih nadomjestaka i 3D rendgen Galileos, prva smo ustanova u Evropi koja je svojim pacijentima pružila pristup ovakvoj tehnologiji za usluge kompjuterski navođene stomatologije.

pre-i-posle-10

U pitanju nije samo dijagnostika problema koji pacijent ima, već i izrada protetike, implantata, krunica, rendgen zuba... Nova, kompjuterski vođena tehnologija smanjuje mogućnost greške, te čini proces bržim od bilo koje klasične metode koja se koristi.

pre-i-posle-9

S kojim problemima se susrećete u svom radu s pacijentima?

- Problemi s kojima naši pacijenti dolaze su različiti, a nastali su iz hiljadu razloga, međutim, naš cilj je uvijek isti. Razne destrukcije i poremećaji kod pacijenata rješavamo na takav način da ishod rada bude zdrav i lijep osmijeh, koji plijeni.

pre-i-posle-8

Koliko su zdravi zubi važni za zdravlje ostatka organizma?

- Veoma je važno probuditi svijest kod ljudi da su zdravi zubi pokazatelj zdravlja ostatka organizma. Obično su pokvareni zubi pokazatelj nekog drugog problema u našem organizmu, a to svakako nije zanemarivo. Mi se bavimo vrhunskom digitalnom estetskom stomatologijom koja našim pacijentima garantira veliki kvalitet i zdravlje zubi.

pre-i-posle-6

Koliko godišnje je neophodno posjetiti stomatologa?

- Individualno je, jer sve zavisi od kvaliteta zuba. Nekim ljudima je potrebno do tri, četiri puta godišnje da posjete stomatologa, urade pregled i eventualno korekcije, dok kod onih s boljim kvalitetom zuba dovoljno je samo jednom.

Zum metoda

Je li izbjeljivanje zuba štetno i koliko?

- Naravno da može biti, ali sve zavisi od stomatologa, kakvim materijalima i kako se radi. Mi imamo različit izbor navlaka, a način na koji mi radimo izbjeljivanje je najkvalitetnija i najsavremenija metoda. Koristimo zum metodu, radi se lampom, gdje je cijeli sistem uvezan.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.