ZDRAVLJE U KUĆI

PUŠAČI I BIVŠI PUŠAČI Ovih 5 namirnica čisti tijelo od nikotina

Svjesni smo negativnog efekta na naš organizam

J. Be.

10.8.2015

Svi smo itekako svjesni negativnog efekta cigarete i nikotina na naš organizam. Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da tijelo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svježih i ukusnih namirnica.

 1. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem tijelo gubi prijekopotrebnu tekućinu te organizam puno brže dolazi u dehidracijsko stanje. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tijela i pomažete tijelu da se očisti. 

2. Kivi i limun

Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade od iscijeđenog soka limuna.

3. Špinat i brokula

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Osim u obliku tablta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u špinatu. Brokula je prepuna vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

4. Svježa mrkva

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nus pojave pušenja jedite čim više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A,K,C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanju s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

5. Sok od naranče

Ovaj osvježavajući napitak hidratizira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.