ZDRAVLJE U KUĆI

Ovo su razlozi zbog kojih nebiste trebali sve dijeliti sa svojim muškarcem

Ponekad treba biti oprezn

Autor:J. Be.

18.6.2015

Dijeljenje je kamen temeljac svake ljubavne veze, ali i u tome nekada moramo biti oprezni - barem kada je riječ o dijeljenju proizvoda za higijenu. Saznajte koje to predmete iz kupaonice, zbog opasnosti od prenošenja bakterija i virusa, nikada ne biste smjeli dijeliti s partnerom.


1. Četkica za zube

Neki parovi korištenje iste četkice za zube opravdavaju time da se ionako ljube, ali ono što ne znaju jest da se na četkici zadržavaju najsitniji komadići hrane što znači da će ti ostaci završiti u vašim ustima operete li zube partnerovom četkicom. Osim toga, tako jedno drugome možete prenijeti viruse. 

2. Britvica

Kad se brijete britvice mogu stvoriti gotovo nevidljive zasjeke na koži što znači da na brtivici ostaje krv vidjeli vi to ili ne. To znači da se, koristite li istu britvicu, izlažete opasnosti da se zarazite raznim infekcijama (stafilokok, bradavice, virusne, bakterijske i gljivične infekcije,...)

3. Spužvica za tuširanje

Spužvicom za tuširanje odstranjuju se mrtve stanice kože pa ako je koristite odmah nakon partnera bakterije s njegova tijela, koje su se zadržale na spužvici, prenijet će se na vaše tijelo.

4. Dezodorans u stiku

Dezodorans se nanosi na dio tijela koji zna vrvjeti bakterijama i zbog toga bi zajedničko korištenje dezodoransa u stiku i roll-onu, koji dolaze u direktan kontakt s kožom, trebalo biti zabranjeno.

5. Peškir

Idući put kad se istuširate razmislite o ovome: virusi bujaju u mokrom, vlažnom okolišu pa kada dijelite peškir s partnerom postoji opasnost da ćete podijeliti i bakterije.

6. Pinceta

Kod čupanja dlačica na pinceti se često zadrže mikroskopske kapljice krvi i bakterije koje se mogu prenijeti s jedne osobe na drugu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.