JELA 12 DANA SAMO BANANE Evo šta joj se dogodilo!

Konzumiranje samo jednog voća

(N. K.)
29.04.2015 18:23

Kada je Yulia Tarbath odlučila da napokon treba poduzeti nešto za svoje zdravlje, otišla je na "banana otok".

Međutim, ovaj otok nije bio onakav kakav većina ljudi zamišlja, prepun ležaljki uz more i pića s slatkim kišobranima. Umjesto toga, „banana otok“ je termin koji se obično koristi za opisivanje konzumiranja samo jednog voća, i nikakve druge hrane, na određeno vremensko razdoblje. Također poznato kao „mono-voćarenje“, mnoge privlači kao laka i učinkovita metoda dijete i detoksikacije.

Nakon što se Yulia neuspješno borila s kandidom, lošom probavom, lošim tenom, hipoglikemijom, žudnjom za lošom hranom, nemogućnošću da skine onih par upornih kilograma viška i s velikim promjenama raspoloženja, ona sada više nema nikakvih ovakvih komplikacija, pripisujući razlog postupnog ozdravljenja ovoj dijeti i u nastavku nje – hranjenju sirovom hranom.

Tarbath, koja je postala pobornik sirovog veganskog način života (zajedno sa svojim suprugom), kaže da se može koristiti bio koje voće u ovoj dijeti tj. detoksikaciji, ali često se biraju upravo banane zbog lakoće i praktičnosti jedenja, vrijednog prehrambenog sadržaja i pristupačne cijene. Nadalje, kaže da se može dodati povrće u ovu detoksikaciju, ali predlaže da se isto koristi samo jedna vrsta povrća poput npr celera.

Zapamtimo: ovo je kratkoročna dijeta i ne bi se smjela provoditi duže vrijeme već samo za detoks i zdravlje.

Slijedeći banana dijetu 12 dana (banane se jedu po želji, nema restrikcija), pijući mnogo tekućine (voda sobne temperature) te odmorom i vježbom, vidjela je ogromna poboljšanja na fizičkom i emocionalnom polju!

Prvo, njezina probava postala je odlična – i bez ikakvih komplikacija. Zapravo, nije iskusila nikakve neugodne simptome detoksikacije! Banane, koje su bogate vlaknima (jedna ima otprilike 12% od FDA preporučene dnevne doze od 25 g), su poznate po svojoj sposobnosti da pomognu u probavi reguliranjem elektrolita i ispiranjem toksina iz tijela, piše Korisno.net.

Drugo, kaže da se osjećala „mirno i spokojno“ i „puno kreativnije“ dok je uživala u banana dijeti. „Doživjela sam ogromnu mentalnu jasnoću i fokus“, kaže Tarbath, dodajući da kao da je dobila „dodatno vrijeme“. Bananine razine kalija i triptofana su odgovorne za ovaj osjećaj, pomažu u staničnoj komunikaciji i održavaju odgovarajuće razine kisika u mozgu. Banane su napravile detoks emocija i uma!

NA VRH