ZDRAVLJE U KUĆI

Pet koraka za novi početak

Preopterećeni ste životom? Vrijeme je za novi početak

(Mi.K.)

28.10.2014

Ako niste zadovoljni s postojećim i vi možete izgraditi novi život. Imate sebe, a to je ono što vam treba. Možete se podići i ponovno otkriti, piše Cover.

Sve što vam treba je dobar plan. Staza koju ćete slijediti. Način koji će vam pomoći da se zbrojite, dignete glavu i ponovno dišete punim plućima.

Ako ste preopterećeni životom. Previše obveza i previše emocija su jako loša kombinacija, onda je  pravo vrijeme je za nov početak.

Oslobodite se prošlosti

Ovo se ne može dovoljno često naglašavati. Ne možete se kretati naprijed dok za sobom vučete teret prošlosti. Ovo nije lako, ali tuga zbog gubitaka i odluka koje ste donijeli ni u čemu vam ne pomaže. Ne trebate zaboraviti. Rupa u vašem srcu zbog nekih stvari nikad neće nestati, ali prisjetite se kako zaslužujete biti sretni i kako je vrijeme da izgradite novi život.

Razvijte viziju bolje budućnosti

Pravi je izazov i samo početi razmišljati o budućnosti kakvu želite. Dopustite idejama da vam prolaze kroz glavu. Otkrijete svoje strasti i šta vas uzbuđuje.

Neka vaši ciljevi budu realni

Nerealni ciljevi uvijek vode do razočarenja. Prije nego što izgradite novi život morate osvijestiti gdje ste sada. Postavite pametne ciljeve. Oni su mjerljivi, dokučivi, relevantni i mogu se doseći u nekoj jedinici vremena.

Djelujte

Svaki dan napravite popis stvari koje trebate obaviti kako biste se približili onome što želite i obavljajte jednu po jednu. Nemojte leći u krevet dok sve s popisa ne obavite. Slijedite ovaj savjet i novi život će stići prije nego što mislite.

Ne zaboravite se njegovati i uživati

Prema sebi morate uvijek biti pažljivi. Zdravo se hranite, odmarajte dovoljno i budite aktivni. Nemojte ignorirati svoje fizičke i mentalne potrebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.