KORISNO

Šta prvo treba uraditi umiti se ili oprati zube

Ako perete zube nakon što ste već oprali lice, uništavate svoju kožu, kazala je dermatologinja

Navika koju treba izbjegavati. Agencije

Z. K.

25.9.2022

Svako od nas ima rutine koje primjenjuje gotovo svakodnevno. One su najčešće tokom jutra i večeri, pa tako postoje rutine kojima započinjemo i završavamo dan. Da li i vaša prva jutarnja rutina prvo obuhvata odlazak do kupatila?

Jedna doktorica otkrila je da ukoliko se prvo umivate, pa perete zube to nije dobro i da ovakvu naviku treba da promjenite. Dermatologinja objašnjava kako ovakava redosljed utječe na kožu.

@dermguru Chin acne👉 could’ve been your toothpaste all along. #Dermguru #Acne #DermTok #SkinTok #SkincareHacks ♬ gford._ gets no maidens - $avøry-$adisticpai

- Ako perete zube nakon što ste već oprali lice, uništavate svoju kožu. Bakterije iz vaših usta u ispuštenoj pasti za zube mogu da izazovu akne na bradi. Ostaci paste za zube sa vodonik-peroksidom, alkoholom, sodom bikarbonom i fluorom u tom slučaju mogu da ostanu na vašoj koži tokom dana ili noći, a to može da dovede do iritacije i suhoće - savjetuje doktorica.

Njen video na Tik Toku je ubrzo postao viralan, a komentari iznenađenja u se nizali: "Ovo mi je upravo promjenilo život", "Čekaj. Bukvalno ima toliko smisla!”...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.