KORISNO

Trikovi koji će vam pomoći da zadržite preplanuli ten

Na kožu nanosite preparat koji se koristi nakon sunčanja

Dajte prednost tuširanju umjesto kupanju. Agencije

Z. K.

8.9.2022

Preplanuli ten nakon ljetovanja nažalost ne traje duže od dvije sedmice nakon prestanka izlaganja suncu.

Septembar je, većina nas se vratila s ljetovanja i spremno dočekala nove radne pobjede. Međutim, to povlači i lagano nestajanje divnog, preplanulog tena zahvaljujući kojem smo ovog ljeta bili još atraktivniji i ljepši.

Ako želite da zadržite ten što duže, poslužite se sljedećim trikovima.



Blaga sredstva

Dajte prednost tuširanju umjesto kupanju, jer tako smanjujete vrijeme izloženosti djelovanju vode, a time se smanjuje i rizik od pojačanog ljuštenja kože. Koristite blaga sredstva za pranje, po mogućnosti obogaćena sastojcima koji produžuju i čuvaju preplanulost ili kupite gel za tuširanje namjenjen za izuzetno osjetljivu kožu.

Ako se zbog velikih vrućina tuširate nekoliko puta dnevno, gel za tuširanje koristite samo na strateškim mjestima (preponama, pregibima i ispod pazuha) umjesto po površini cijelog tijela, te ga poslije dobro isperite mlakom vodom.


Uklonite hlor

Ako i po povratku s ljetovanja nastavite da idete na bazen, poslije kupanja se obavezno istuširajte kako biste sa kože uklonili hlor, jer on pojačavaju isušenost kože i pospješuje ljuštenje.

I nakon povratka s ljetovanja ili ako ljeto provodite u gradu svakodnevno na kožu nanosite preparat koji se koristi nakon sunčanja i to poslije svakog tuširanja te prije spavanja. Naime, ti proizvodi imaju izuzetno visoku sposobnost hidratacije, što koži pomaže da zadrži kompaktnost te da se odloži ljuštenje, a time se i duže zadržava ravnomjerna preplanulost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.