ZDRAVLJE

Zašto je danas više nego ikada prije važan detoks

Štetni učinak pesticida i teških metala iz prehrane je ogroman, s godinama je sve veći i veći

M. D. A.

10.6.2022

ZEOTEX zeolit, mineral 21. stoljeća koji vam može pomoći - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nalazimo se u vremenu kada su razni toksini na svakom našem koraku. Od raznih pesticida kojom se tretira hrana do onečišćene vode i zraka. Nesumnjivo je da naš organizam sve te štetne tvari apsorbira, a s vremenom ih i gomila ostavljajući razorne posljedice na pravilno funkcioniranje. Štetni učinak pesticida i teških metala iz prehrane je ogroman, s godinama je sve veći i veći, a očituje se kroz mnoge i nažalost sve češće zdravstvene probleme – hormonalne promjene, probavne tegobe, razne dermatološke probleme i stanja, ali i one mnogo ozbiljnije kao što su karcinomi.

Upravo zato, detox organizma postaje sve popularniji, ali u svemu tome ne treba zaboraviti i na ono ključno, detox hrane prije konzumacije kao i na detoksikaciju kože koja je isto tako svakodnevno izložena raznom stresu. Što vam je potrebno za temeljiti detox? Jedan proizvod s bezbroj namjena ZEOTEX zeolit, mineral 21. stoljeća koji vam može pomoći u čišćenju organizma od glave do pete – doslovno!


Šta su zeoliti

Zeoliti su 100 posto prirodni minerali s najsnažnijim detoksifikacijskom učinkom. Čestice zeolita imaju strukturu nalik kavezu u kojem zarobljavaju toksine, teške metale, alergene, kancerogene tvari, pesticide i ostale štetne tvari koje su često nusprodukt naše ubrzane svakodnevice. Njegove ultra fine čestice negativnog su ionskog naboja te efikasno privlače – poput magneta – pozitivno nabijene štetne tvari te sigurno preveniraju njihovo štetno djelovanje.


Kako se koristi ZEOTEX

Kao DODATAK PREHRANI:

ZA DETOX ORGANIZMA – 1 kašičicu (2,5 g) umiješati u vodu/smoothie/jogurt/sok i popiti ujutro prije obroka. Preporuča se pojačani unos vode tokom trajanja detoxa.

Zbog svoje izuzetno sitne čestice, ZEOTEX se NE zadržava u organizmu i NE povlači vitamine, minerale i ostale hranjive tvari iz organizma; samo negativno nabijene, štetne čestice i toksine koje ometaju pravilno funkcioniranje organizma i narušavaju imunitet.


Skincare

ZEOTEX DETOX maska za lice:

Umiješati ZEOTEX i vodu u omjeru: 3 kašičice ZEOTEX praha i 1 kašičica vode. Ostaviti 20ak minuta te potom isprati. Nastaviti s uobičajenom njegom lica.

NJEGA VLASIŠTA I KOSE

Umiješati ZEOTEX i prirodno ulje (kokosovo/maslinovo) u omjeru 3:1. Smjesom izmasirajte tjeme te ostavite da djeluje barem 30 minuta.


Prije i poslije tretmana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Suha maska za kosu: Prije pranja posipati ZEOTEX prah ravnomjerno po tjemenu, umasirati te potom raščešljati. Može poslužiti i kao zdrava alternativa suhom šamponu. Preporuka i prije farbanja kose radi upijanja toksina i kemikalija s vlasišta.

Dodatak za KUPKU:

Na svakih 5l vode dodati 3-4 mjerice ZEOTEX praha.

PILING TIJELA:

Zahvaljujući finoj, molekularnoj strukturi, ZEOTEX se može koristiti i za nježan piling tijela. U dlan se stavi 1/2 kašike ZEOTEX praha te se njime nježno trlja cijela koža. Nakon postupka, isprati.

Dodatak kozmetičkim proizvodima

Umiješati ZEOTEX u kremu/losion u omjeru 1:9.

Dentalna higijena

HIGIJENA USNE ŠUPLJINE

ZEOTEX pomiješati s vodom - promućkati i isprati usnu šupljinu napravljenom otopinom.

PREVENCIJA PLAKA I DNEVNA HIGIJENA - umiješati ZEOTEX u pastu za zube.


Detoks hrane

Gotovo svi pesticidi svrstani su u određenu skupinu otrova, od kojih su mnogi dokazano kancerogeni i toksični! Redovno konzumiranje tretiranih namirnica uzrokuje da čak i niske količine pesticida u hrani mogu djelovati vrlo štetno gomilajući svoj konstantni štetni utjecaj u organizmu. Kako bi zaštitili svoje zdravlje, prije konzumacije namirnice operite sa ZEOTEXom.

PRIMJENA: U vodu u kojoj perete namirnice (voće, povrće, rižu i sl.) dodati 1 mjericu ZEOTEXa na svakih pola litre vode. Ostaviti namirnice da odstoje u otopini 20 minuta te potom isprati namirnice pod mlazom vode.

GDJE KUPITI? ZEOTEX proizvode nađite na svim policama dm trgovina širom Bosne i Hercegovine, a više informacije i recenzije korisnika na Instagram profilu: zeotex_detox!

„Must have“ za svako kućanstvo – prirodna krema koja njeguje svaki problem kože

ZEOTEX je brend koji zagovara zdrav način života u punom smislu tih riječi, oslanjajući se na snagu i djelotvornost prirode u svim proizvodima. U moru proizvoda koji obećavaju mnogo, no često sadrže i popratne nezdrave sastojke, ZEOTEX obećava prirodno, zdravo i učinkovito. Svoju misiju uspješno slijede s kremom za njegu problematične kože, ZEOTEX DERM koja na tržištu ne prestaje oduševljavati s rezultatima koje postiže! Otkrijte zašto je baš ova krema savršen dodatak svakoj kozmetičkoj torbici.

ZEOTEX DERM krema kombinira dva potpuno prirodna sastojka, detox mineral zeolit i elementarno srebro, koji sinergijom djelovanja donose revoluciju u njezi kože. Krema NE sadrži parabene, kortikosteroide i štetne konzervanse, a jedinstvena je na tržištu zbog snažnog trojakog djelovanja – na bakterije, viruse i gljivice. Upoznajte sastojke zbog kojih je ova krema apsolutni favorit u prirodnom skincare-u.


Svojim mikro česticama čisti kožu

Zeolit je prirodni detox mineral koji svojim mikro česticama čisti kožu od raznih toksina i površinskih nečistoća. Zeolit djeluje na lokalni imunitet stanica kože, pruža antioksidativnu zaštitu, stimulira proces regeneracije, olakšava procese obnove i čišćenja kože. 

Uz to, u stanice unosi esencijalne minerale i time sudjeluje u smirivanju alergijskih reakcija, kožnih problema, a heroj je i u borbi protiv akna uklanjajući svakodnevne „neprijatelje“ s površine kože.

Elementarno srebro, postiže izvanredne rezultate u njezi kože, čak i u vrlo malim dozama. Provedena dugogodišnja istraživanja dokazala su da djeluje antimikrobno na površini kože te da uspješno štiti kožu stvarajući zaštitni plašt koji regulira i stabilizira kožnu mikrofloru, uklanjajući neželjene mikroorganizme. 

Tanki, obrambeni sloj osigurava optimalan balans hranjivih tvari naše kože, a istaknutim protuupalnim djelovanjem učinkovito pomaže kod problematične kože te dokazano podržava i specifične tretmane raznih dermatoloških problema.



Mogu koristiti i djeca

ZEOTEX DERM je uistinu „must have“ za za svako kućanstvo jer kremu mogu koristiti i djeca od najranije dobi. Namijenjena je za njegu problematične i osjetljive kože sklone atopiji, alergijama, dermatitisu, psorijazi, seboreji, rosacei, gljivičnim oboljenjima, aknama i svim ostalim oštećenjima kože. No, isto tako, blagotvorna je za baš svaki tip kože jer podupire proces regeneracije i hidratacije kože.

ZEOTEX DERM kremu možete kupiti u dm prodavaonicama diljem Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.