SAVJETI

Zaštitite tijelo od čestih infekcija dišnog sistema

Djeluje smirujuće kod prvih znakova prehlade i gripe

Čaj od đumbira ima snažan utjecaj na zdravlje. Ilustracija

Z. K.

15.12.2021

Čajevi su odlični saveznici imuniteta koji ne samo da će vas ugrijati toko hladnih dana nego će ljekovito bilje, od kojeg čajeve pripravljamo, osnažiti i zaštititi tijelo od čestih infekcija dišnog sistema koje prate hladnije zimske mjesece.

Đumbir - ima snažan utjecaj na zdravlje, djeluje na kardiovaskularni sistem i cirkulaciju, pomaže probavi, smanjuje apetit i pokreće metabolizam. Đumbir je saveznik imuniteta, a učinkovit je u suzbijanju mučnine tokom putovanja i u vrijeme trudnoće protiv prve jutarnje mučnine. Također, ima povoljan utjecaj na snižavanje krvnog pritiska, razine šećera u krvi i razine holesterola. Osim toga djeluje smirujuće kod prvih znakova prehlade i gripe.

Sljez - sadrži antocijane, polisaharide, flavonoide te djeluje umirujuće na sluznice i bronhije. Sljez se koristi kod smirivanja kašalja i bolesti bronhija. Radi sadržaja sluzi sljez ima protuupalna svojstva, a obiluje polisaharidima odgovornim u jačanju imuniteta. Listovi sadrže vitamin C, beta-karoten i željezo kao dobre saveznike imuniteta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.