KORISNO

Morski zrak čini čuda za vaše zdravlje

Čist zrak olakšava disanje i povoljno djeluje na osobe koje boluju od astme

Morski zrak i voda zaista su dobri kako za vašu dušu tako i za tijelo. Ilustracija

Z. K.

25.8.2021

More za nas čini mnogo više od divnog relaksirajućeg efekta. Morski zrak i voda zaista su dobri kako za vašu dušu tako i za tijelo te mogu biti pravi lijek. More sadrži sve elemente važne za život - natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij, čak srebro i zlato.


Obnavlja ćelije

Morska voda duboko prodire u kožu i time omogućava djelovanje minerala i elemenata u tragovima. Također, sadrži alge koje obiluju mineralnim supstancama. Alge se odavno smatraju izvorom zdravlja i ljepote jer potiču obnavljanje ćelija, poboljšavaju izgled kože, stimuliraju metabolizam, jačaju imunitet, sprečavaju upale, čiste kožu i pomažu u uklanjanju celulita.

Također, morska so ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija. Čist morski zrak, zasićen negativnim jonima, olakšava disanje i povoljno djeluje na osobe koje boluju od astme.


Vitamin D

Tu je i sunčanje koje donosi ne samo lijep ten nego vas snabdijeva vitaminom D, koji je toliko potreban našem organizmu. Nedavna istraživanja potvrđuju da on igra ključnu ulogu u sprečavanju mnogih bolesti, uključujući multiplu sklerozu i rak. Ljetovanje na moru daje priliku da zaboravite na svakodnevne probleme i u potpunosti se opustite. Magnezij, koji morska voda sadrži u visokom postotku, dokazano djeluje u borbi protiv stresa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.