KORISNO

Kako zelena glina čisti tijelo od teških metala

One mikročestice koje se nalaze i u zraku, a koje direktno utječu na zdravlje ljudi, su aluminij, živa, paladij, bakar, kobalt

Z. K.

Glina sadrži više od 60 minerala i elemenata u tragovima

Foto: Ilustracija


Toksini i teški metali zagađuju vodu, zrak i hranu. Kada uđu u naš organizam, teški metali se gomilaju u organima, tkivima i kostima. Nastaju antropogenim djelovanjem, a u 21. stoljeću nanočestice metala se koriste u svim granama industrije i nemoguće je izbjeći ih.

Prirodni lije

One mikročestice koje se nalaze i u zraku, a koje direktno utječu na zdravlje ljudi, su aluminij, živa, paladij, bakar, kobalt, a kancerogeni su arsen, berilij, kadmij, olovo, hrom, nikl. Zelena glina je jedan od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo čiste organizam od teških metala, a pri tome ne škode zdravlju.

Uz sunce, zrak i vodu, koji su osnovni elementi važni za život i obnovu, glina je jedna od najstarijih i najmoćnijih supstanci fizičkog obnavljanja.

Upija radijaciju

Neki povezuju ljekovitu moć gline s njenim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini.

Osim što veže štetne sastojke i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina vas, također, snabdijeva potrebnim elementima. Naime, glina sadrži više od 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i liječe vaš organizam. Ruski naučnici su otkrili da se upotrebom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri, navode stručnjaci.

Zdrava kupka

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu napunjenu toplom vodom dodajte dvije šoljice zelene gline. Provedite u takvoj kupki 20 minuta, a voda neka bude što toplija. Glina prodire kroz pore i izvlači iz organizma toksine i teške metale.

Više o temi Glina

U OKOLINI PETRINJE I GLINE
Novi zemljotres u Hrvatskoj jačine 4,6 stepeni Rihterove skale

Više o:

Glina Zdravlje Tijelo
NA VRH

Podijeli članak na