SAVJETI

Kako pobijediti alergiju prirodnim putem

Pijte ga svakodnevno, od aprila i tokom cijele sezone cvjetanja ambrozije, u periodu od jula do kraja septembra i spasit ćete se neprijatnih simptoma

Z. K.

Sok od celera odlično čisti organizam

Foto: Ilustracija


Alergije obično imaju osobe koje imaju slabiji imunitet. Uprkos širokom spektru alergija i još većem broju medicinskih sredstava, nakon nekog perioda organizam stekne imunitet na određeni lijek pa se za problem s alergijama preporučuju prirodni preparati.

Sredstva prirodnog porijekla kod svih tipova alergija mogu u praksi izazvati brojne pozitivne efekte manjeg ili većeg značaja. Iscijediti bistar sok od svježeg lišća i korijena celera. Sipati sok u teglu i dodati isto toliko meda, koliko ima soka.

Smjesu dobro promiješati drvenom ili plastičnom kašikom. Teglu držati dobro zatvorenu u frižideru, najduže sedam dana, savjetuju stručnjaci. Sok s medom pije se tri puta dnevno. Uzima se po jedna kašika pola sata prije jela.

Pijte ga svakodnevno, od aprila i tokom cijele sezone cvjetanja ambrozije, u periodu od jula do kraja septembra i spasit ćete se neprijatnih simptoma kao što su: kijavica, curenje iz nosa, svrab, suzenje očiju i gušenje u grudima. Ovaj narodni recept odlično čisti organizam i djelotvoran je i za druge vrste alergija.

Više o:

Alergija Zdravlje
NA VRH

Podijeli članak na