KORISNO

Biljka koja ostavlja doktore bez posla

Zbog vitamina koje sadrži, odlična je u liječenju i sprečavanju upala

Z. K.

Cvekla jača imunitet

Foto: Ilustracija


Cvekla je veoma zdrava i zato je treba jesti ili piti njen sok. Možda vam se ukus ne sviđa, ali to nije bitno u poređenju s prednostima koje nosi. Ako baš ne možete popiti samu cveklu, onda dodajte jabuku koja će ublažiti njen ukus. Cvekla jača imunitet, popravlja krvnu sliku, čisti organizam i ubija ćelije raka.

Liječenje raka - Izuzetno je moćna u liječenju raka i sprečavanju istog. Ako se malo informirate, pronaći ćete informacije o doktoru Gersonu koji je prirodnim sokovima liječio pacijente oboljele od raka. Mnoge je izliječio, iako su umirali. U većini slučajeva je koristio sok od cvekle. Bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima i ostalim bitnim sastojcima.

  • Bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima i ostalim bitnim sastojcima

    Bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima i ostalim bitnim sastojcima

    Foto: Ilustracija


Čišćenje jetre - Baš zbog tih sastojaka koje sadrži, cvekla je odlična za jetru, čisti je i poboljšava njenu funkciju.

Upale - Zbog vitamina koje sadrži, odlična je u liječenju i sprečavanju upala. Popravlja krvnu sliku i zato se preporučuje anemičnim osobama.

Trudnoća - Preporučuje se njena konzumacija u trudnoći jer zbog svojih sastojaka sprečava nastanak defekata kod djece. Naravno, konzumacija u normalnim količinama.

Bogata je kalijem i zato je dobra za srce. Smanjuje visok nivo holesterola u krvi i krvni pritisak. Dobra je i za crijeva jer sprečava zatvor.

Više o temi Cvekla

ZDRAVA ISHRANA
Od čega vas sve štiti cvekla
VAŠA KUHARICA
Salata od kelja i piletine za svaki dan

Više o:

Cvekla Zdravlje Sok
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na