UMJESTO TABLETA

Prirodni antibiotik peršun: Uništava sve infekcije urinarnog trakta i bubrega, noge više ne otiču

Kako biste ublažili ili spriječili urinarnu infekciju, pijte čaj od peršuna

Peršun djeluje kao diuretik. Ilustracija

Z. K. / Avaz.ba

23.8.2020

Ako ste nekad imali infekciju urinarnog trakta, onda znate kako je to bolno i neprijatno. Tjera vas da često idete u toalet, a mokrenje postaje veoma bolno. Međutim, postoji odlično prirodno sredstvo koje će vam pomoći da se brzo i efikasno oslobodite infekcija urinarnog trakta.  

Potrebno je:

200 ml maslinovog ulja

250 g meda

250 g limuna

250 g korijena peršuna

Priprema:

Korijen peršuna i limun s korom treba sitno isjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksajte u blenderu. Dobit ćete kašastu masu koju trebate čuvati u staklenoj ambalaži u frižideru.

Napomena: Bilo bi dobro da med nabavite kod provjerenog pčelara, limun bi, svakako, trebao biti neprskan. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršuna, također, treba biti dobro opran.

Peršun djeluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući, ubrzat će proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili spriječili urinarnu infekciju, potrebno je da pijete čaj od peršuna. Uzmite jednu kašiku korijena peršuna i prelijte sa 2,5 dl vode. Kuhajte 5-6 minuta, a zatim poklopite 10 minuta, ohladite pa potom procijedite. Pije se 3 puta po 1 šolja. 

Peršun je, također, odlično sredstvo protiv oticanja nogu i koristan je za mršavljenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.