Grah - biljni izvor proteina

Grah je jedan od najboljih biljnih izvora proteina i B-vitamina

Avaz.ba
22.05.2020 14:46

Vrijedni sastojci graha pomažu u očuvanju zdravlja krvnih sudova

Foto: Ilustracija

Mladi grah se mnogo lakše kuha, nije ga potrebno namakati i lakše se probavlja. Grah je jedan od najboljih biljnih izvora proteina i B-vitamina iz skoro svih grupa, siromašan je kalorijama, mastima i natrijem. 

Vrijedni sastojci graha pomažu u očuvanju zdravlja krvnih sudova, uravnotežuju nivo šećera u krvi i povoljno djeluju na mentalno zdravlje. Mahune graha ili očišćeni, neoprani grah možete čuvati u frižideru nekoliko dana u plastičnoj kesici. Suhi grah u zatvorenoj posudi na hladnom, suhom i tamnom mjestu možete čuvati do 12 mjeseci.

Vezane vijesti

VAŠA KUHARICA
Grah s kobasicama
VAŠA KUHARICA
Zapečeni grah

Komentari

NA VRH