ZDRAVLJE

Amela i Reuf Karabeg na prestižnoj "Akademiji estetske hirurgije i hirurgije šake"

Razmjena iskustava i ideja od neprocjenjive vrijednosti, rekao je prof. dr. Reuf Karabeg

Kruzer"MSC Poesia": Plovi Baltičkim morem na relaciji – Kopenhagen, Štokholm, Talin, St. Petersburg. Agencije

G. Š.

30.8.2019

Naši uvaženi doktori Amela i Reuf Karabeg od 24. do 30. avgusta učestvuju na „Akademiji estetske hirurgije i hirurgije šake“, koja se održava na kruzeru "MSC Poesia" koji plovi Baltičkim morem na relaciji – Kopenhagen, Štokholm, Talin, St. Petersburg.  

- Akademija se održava pod patronatom „Adriatic cluba“ udruženja „Fellows in science“, rekao je doktor Karabeg, te dodaje da učestvuju samo članovi pomenutog udruženja iz SAD, Slovenije, Hrvatske, Danske i BiH. 

Klub je zatvorenog tipa, a svake dvije godine članovi predlažu i biraju samo po dva nova. Inače, samo tri člana Akademije estetske hirurgije dolaze iz Bosne i Hercegovine, a na ovoj učestvuju dva - prim. dr. Amela Karabeg i prof. dr. Reuf Karabeg, koji su prikazali tri teme. Također, najavili su i Kongres koji će biti održan u aprilu 2020. godine u Mostaru.

Akcenat predavanja na Akademiji bio je na inovativnim idejama, novostima, komplikacijama, te njihovom prikazu i načinu rješavanja.

- Na većim kongresima u svijetu, uglavnom se svi trude da prikažu najbolje vlastite rezultate. Specifičnost ovog zatvorenog društva je prijatna atmosfera u potpuno prijateljskom, kolegijalnom i profesionalnom druženju i iznošenju svih komplikacija koje hirurg ima ili može imati. Ili, prikaz pacijenata sa vlastitim dilemama u operativnoj ideji. Razmjena iskustava i ideja je od neprocjenjive vrijednosti. A kada se vratite u vlastitu sredinu, udruženje, bolnicu, polikliniku i slično, iskustva se prenose drugim kolegama, rekao je prof. dr. Reuf Karabeg.

Prim. dr. Amela Karabeg ističe da je jedan od ciljeva ovakvih skupova privatno druženje sa kolegama i njihovim porodicama, takozvani „networking“.

- Kroz ovakva druženja pacijent dobiva bolju mogućnost operativnog i postoperativnog tretmana u svim zemljama odakle dolaze hirurzi. To govori o značaju globalizacije medicine, rekla je prim. dr. Amela Karabeg.


Cilj ovakvih skupova je privatno druženje sa kolegama i njihovim porodicama, takozvani „networking“. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.