SAVJETI

Jeste li znali da aloe vera pomaže kod gotovo svih problema s kožom

Prirodna krema ima bolje djelovanje od kupovne

Ilustracija

Index.hr

22.8.2018

Ne nazivaju je uzalud čudotvornom biljkom, a njena terapeutska svojstva prepoznali su još i drevni Egipćani, Grci, Kinezi te Indijci, koji su aloe verom liječili bolesti, ali i njegovali svoju kožu. 

Danas je ona ključan sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda za njegu, liječenje ekcema, psorijaze, akni i drugih kožnih problema, a koristi se i za porezotine, modrice, opekline... Njena čarobna svojstva mogli bismo nabrajati do sutra! Baš zato bi se jedna krema od aloe vere trebala naći u svakom kućanstvu, a dobra je vijest da je možete napraviti i sami.

Potrebni sastojci:

2 kašičice bademovog ulja
1/3 šoljice gela od aloe vere 
2 kašičice ulja sjemenki marelice
1 kašičica jojobinog ili pčelinjeg voska
10 kapljica eteričnog ulja limuna ili naranče. 

Ne dajte da vas prepadnu ovi egzotični sastojci jer ih sve možete pronaći i kod nas, a ova prirodna krema sigurno će imati bolje djelovanje od kupovne.

Priprema:

Pomiješajte bademovo ulje i ulje sjemenki marelice u posudi, zatim je do pola napunite vodom. Stavite da se sve kuha na laganoj vatri dok ne proključa, a zatim dodajte i vosak. Smanjite vatru i pričekajte da se vosak otopi te uklonite zdjelu sa peći. 

Pustite da se smjesa ohladi do sobne temperature pa dodajte i eterično ulje. Sve još jednom dobro promiješajte (možete se poslužiti i štapnim mikserom) pa prelijte u posudicu s poklopcem.

Kremu čuvajte u hladnjaku i koristite je za sve svoje kožne probleme. Ne zaboravite je ponijeti i na ljetovanje jer nema boljeg lijeka za opekotine od aloe vere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.