NEZAVISNI ZASTUPNICI

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić napuštaju Most

Da, mogla sam okrenuti glavu i uzeti siguran briselski mandat, no kako bih onda sutra govorila o borbi - kazala je

Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić. Pixsell

D. H.

24.4.2024

Marija Selak Raspudić za 10:30 sati zakazala je presicu na kojoj je govorila o raskolu s Mostom. Ona i suprug Nino Raspudić napuštaju Most.

Integritet ispred briselskih funkcija

- Do razilaženja nije došlo zbog liste za EU parlament nego zbog razilaženja oko kampanje... Ovo je samo jedan događaj koji je bio fiksiran jučerašnjim datumom i činjenicom da nismo na listi. Što se tiče liste, meni je bilo ponuđeno da nosim listu za EU parlament. S obzirom na to da je želju izrazio i Miletić, a s obzirom na to da se on od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu. I dalje smatram integritet i principe ispred briselskih i bilo kojih drugih fotelja, odustala sam od nošenja liste za EU parlament i sudeći prema sadašnjem rejtingu Mosta, izglednog briselskog mandata - rekla je.

- Moja ideja je bliska izvornoj ideji Mosta, da kad imamo isti cilj, prelazimo preko razmimoilaženja. Smatrala sam da bi bila izdaja integriteta i birača da okrenem glavu i da nosim listu koja nije konzistentna - kaže. 


Netačne informacije

Rekla je da ona i Nino Raspudić nastavljaju djelovati kao nezavisni zastupnici.

- Što se tiče netačnih informacija oko Nine Raspudića, istina je potpuno suprotna. Rezolutno je odbio biti na listi. Ne želi varati birače odlaskom u Brisel - rekla je. 

- Što se tiče raznih pitanja o suradnji s HSP-om, kad sam ja bila u igri, o tome se nije uopće razgovaralo pa ne znam ništa o tome - dodaje.

Kaže da ne želi profitirati na ovoj temi.

- Most ima pravo donositi svoje izbore. Osobno sam smatrala da u takvoj konstelaciji ne bih bila vjerodostojna da sam nosila tu listu. Da, mogla sam okrenuti glavu i uzeti siguran briselski mandat, no kako bih onda sutra govorila o borbi... - rekla je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.