POČASTIO IH NAROD

Gradska vlast u Čačku optužena da je u dva mjeseca potrošila 80 hiljada eura na roštilj!

Rekao je da su troškovi reprezentacije u decembru i januaru bili povećani zbog više hiljada gostiju

Printscreen

D. H.

29.2.2024

A iz rubrike "narod časti vlasti" danas izdvajamo:

Krivične prijave

Predsjednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević izjavio je u srijedu da će ta stranka podnijeti krivične prijave protiv gradske vlasti jer je, tvrdi, u dva mjeseca iz budžeta potrošila oko 80 hiljda eura po restoranima i kafićima.

- Potrošili su 80 hiljada eura na roštilj dočekujući goste, na tuđi račun, što je dovoljno za 20 hiljada porcija roštilja, odnosno da se ugosti 20 hiljada ljudi, a što je petina stanovnika Čačka - izjavio je Radojević na konferenciji za novinare čije riječi prenosi portal Danas.rs.

Radojević je potom istaknuo da ne očekuje kako će nadležni reagirati na prijave Narodne stranke te ocijenio da su institucije "puno puta bile nijeme kada su se podnosile prijave zbog korupcije".

Odbacio navode

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odbacio je navode da je novac iz gradskog budžeta nenamjenski trošen.

Rekao je da su troškovi reprezentacije u decembru i januaru bili povećani zbog više hiljada gostiju koje je Grad prihvatio u okviru proslava Dana Grada, dvije Nove godine, Bogojavljenja, Svetog Save i drugih programa u okviru manifestacije "Čačak- prijestolnica kulture".

Ipak, potpredsjednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković prikazala je novinarima fakture do kojih je došla prema kojima se doista nameće zaključak da su gradske glavešine u dva mjeseca potrošile oko 80 hiljada eura za roštilj u čačanskim ugostiteljskim objektima.

Do tih je faktura došla zahvaljujući Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.