HRVATSKI PREMIJER

Plenković s nadležnim nakon trovanja u Hrvatskoj: Nema mjesta panici

Nadležna tijela nastavit će djelovati koordinirano i analizirati sve uzorke, kao i okolnosti slučaja u Rijeci kako bi građani bili sigurni, kazao je

Plenković: Stoga nema mjesta panici. Fena

FENA

9.11.2023

Zbog slučajeva zdravstvenih poteškoća prilikom konzumacije mineralnih pića, hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je razgovarao s čelnicima nadležnih tijela te istaknuo da nema mjesta panici i da se nastavlja s koordiniranim djelovanjem i analizom uzoraka.

Plenković je izvijestio da su na sastanku u Banskim dvorima bili potpredsjednik hrvatske Vlade Davor Božinović i ministar zdravstva Vili Beroš, a razgovarao je i sa šefom HZJZ-a Krunoslavom Capakom, šefom Državnog inspektorata (DIRH) Andrijom Mikulićem, glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te Andrejom Ledić, načelnicom Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

U deset hrvatskih bolnica do sada su obrađene ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede, no od ukupnog broja pacijenata 32 ih je otpušteno kući, a dvoje ih je hospitalizirano, podsjeća Hina.

- Zasad je zabilježen jedan slučaj s težim posljedicama u Rijeci te se pacijentu pruža zdravstvena njega - objavio je hrvatski premijer na društvenoj mreži X nakon sastanka.

U velikom broju prijavljenih slučajeva pokazuje se da nije riječ o zdravstvenim poteškoćama zbog konzumacije pića, dodao je.

- Stoga nema mjesta panici. Nadležna tijela nastavit će djelovati koordinirano i analizirati sve uzorke, kao i okolnosti slučaja u Rijeci kako bi građani bili sigurni - poručio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.