NAKON PRITISKA JAVNOSTI

Hrvatska: Klinički bolnički centar Rijeka potvrdio slučaj trovanja

Riječka policija također je potvrdila događaj, navodeći da su primili dojavu o osobi kojoj je pozlilo nakon konzumacije bezalkoholnog pića

Građani su i dalje zabrinuti zbog sigurnosti konzumacije određenih pića. Screenshot

N. Č.

7.11.2023

Potvrđen je slučaj trovanja nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke upozorenja građana da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend, jer su izazvali ozbiljne zdravstvene probleme.

Klinički bolnički centar Rijeka potvrdio je slučaj trovanja, saopštivši da je jedna osoba primljena na bolnički odjel pod sumnjom na povredu jednjaka uzrokovanu hemijskom tvari. Trenutno je stanje pacijenta stabilno, a provode se dalji dijagnostički i terapijski postupci. Odmah nakon prijema u bolnicu, prijava je podnesena nadležnim istražnim organima PU Primorsko-goranske.

Riječka policija također je potvrdila događaj, navodeći da su primili dojavu o osobi kojoj je pozlilo nakon konzumacije bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke. Osoba je prevezena u KBC Rijeka radi medicinske pomoći. Policija je izvršila uviđaj, izuzela određene predmete i provodila razgovore s više osoba u vezi s ovim incidentom.

Važno je napomenuti da, osim ovog događaja, policiji nisu prijavljeni drugi slični incidenti, a istraga je u toku kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti povezane s trovanjem. Građani su i dalje zabrinuti zbog sigurnosti konzumacije određenih pića, a nadležne institucije preduzimaju mjere kako bi osigurale zdravlje građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.