KLEK

Održana hrvatska premijera dokumentarnog filma "U borbi pleši" reditelja Šemsudina Sem Gegića

Gegićev autobiografski film je snimljen u italijanskoj produkciji Ultraspecialisti i pod pokroviteljstvom Roche Italia

H. J. I.

2.8.2022

Sa premijere u Kleku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sinoć se u prekrasnom turističkom mjestu Klek održala multimedijalna večer, prepuna vrhunske umjetnosti i dubokih osjećaja - dogodila se hrvatska premijera filma "U borbi pleši" poznatog bh. - italijanskog reditelja Šemsudina Sem Gegića. 

Gegićev autobiografski film je snimljen u italijanskoj produkciji Ultraspecialisti i pod pokroviteljstvom Roche Italia. Bio je u konkurenciji za nagrade sa najboljim filmovima iz Amerike, Brazila, Italije i Turske te je osvojio nagrade na mnogobrojnim filmskim festivalima od Milana pa do Brazila.



"Otok zatočenih ljepotom prirode i umjetnosti"

Multimedijalno veče je održano u prelijepom ambijentu plaže, bašte caffe bara Turist i šetnice Lungo mare u Kleku , a učesnici i program kojeg su izveli, nagrađeni su aplauzima mnogobrojne domaće publike kao i turista iz Poljske, Srbije, Italije, BiH...

Reditelj Gegić, poznat po specifičnom stilu režije autorskih projekata u ambijentu, ovu je Večer koncipirao kao "otok zatočenih ljepotom prirode i umjetnosti" na kojemu, kao i u svakom "zatočeništvu", reflektor svojom svjetlošću prati svakog od učesnika ovog izvrsnog performansa: samog pisca i redatelja Sem Gegića, recenzenta Mishu Lončarevića, Zlatka Volarevića DilajluDJ i Roka Popovića, koji su svojim glazbenim izričajima upotpunili ovu prekrasnu noć, Draženka Čovića sa svojom pozdravnom riječju i poznatu sarajevsku voditeljicu Sandru Banjac Del Vechio, koja je izuzetno nadahnuto umjetnike i publiku veoma profesionalno vodila kroz program multimedijalne Večeri što je kulminiralo premijernom projekcijom za jugoistočnu Evropu Gegićevog dokumentarnog filma "U borbi, pleši", koji je na brojne gledatelje ostavio snažan i emotivan dojam za šta su i film i redatelja Gegića dugotrajnim aplauzom nagradila publika internacionalnog sastava.



Film je živ

- Danas sam sretan. Živ sam. Film je živ. Živa je ideja da čak i umjetnost liječi, L'Arte di Curare. Rak će kao bolest uskoro umrijeti. Hvala svima koji rade na tome! Smrt je daleko ako ste borac. Pa zaplešimo svoje živote - izjavio je Gegić nakon svečane premijere filma u Kleku i zahvalio se organizatorima ove po svemu sjajne multimedijalne Večeri - TZ općine Slivno, Udrugi Lanterna i Caffe baru Turist Kleku, koji su javno uzvratili -

- Čast nam je i zadovoljstvo da je ovaj vrhunski film, hrvatsku premijeru imao upravo u Kleku, a hvala Vam što ste i osobno nazočili ovoj prekrasnom kulturno-umjetničkim događaju - kazao je Draženko Čović ispred Općine Slivno i TZ Klek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.