U REŽIJI NINE KLEFLIN

U Sarajevu se održava premijera mjuzikla "Pinocchio": Među mnogobrojnom publikom i Tifa

Pinocchio, taj divni drveni lutak, dobar je ali lakomislen, brz je u glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života

S premijere mjuzikla - Avaz
S premijere mjuzikla - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

27.4.2024

U Pozorištu mladih Sarajevo premijerno je izveden mjuzikl "Pinocchio" u režiji Nine Kleflin.

Prema romanu Karla Kolodija (Carlo Colodi) uradila je Kleflin adaptaciju koja prati originalnu priču, ali joj daje suvremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u suvremenom društvu i raduje i tišti.

Pinocchio, taj divni drveni lutak, dobar je ali lakomislen, brz je u glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama.

Autorsku muziku za taj mjuzikl napisale su Ines Prajo i Arjana Kunštek, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Vanja Ciraj, a koreografkinja Belma Čečo Bakrač. Muzičko vodstvo te predstave preuzela je Alma Ferović.

U predstavi igraju: Mario Drmać, Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt, Edo Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić, Marko Mirković.

Premijeri je među mnogobrojnim publikom prisustvovao Mladen Vojičić Tifa sa suprugom Ljiljanom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.