PISANA RIJEČ

Iličić: Društvo pisaca BiH treba biti više vidljivo na bh. kulturnoj sceni

Mnogo je problema, mnogo je toga što treba riješiti, kazala je Iličić

Jagoda Iličić. Fena

FENA

18.4.2024

Društvo pisaca Bosne i Hercegovine ove godine na međunarodnom Sajmu knjige u sarajevu ima i svoj štand, na kojem se mogu naći naslovi koje su objavili članovi Društva.

Vršiteljica dužnosti predsjednice Društva pisaca BiH Jagoda Iličić u izjavi za Fenu je istakla da je nakon deset godina ova strukovna organizacija opet prisutna na Sajmu knjige.

͏Iličić je naglasila da je Društvu pisaca BiH potrebno da bude više vidljivo na bh. kulturnoj sceni.

- Mnogo je problema, mnogo je toga što treba riješiti. Ali dolaskom na Sajam ja se iskreno nadam da počinje jedno novo doba u radu Društva i početak jedne nove svijesti o tome koliko je bitno pojavljivati se na ovakvim mjestima, koliko je bitno biti vidljiv, i u ovom i u virtualnom svijetu - naglasila je Iličić.

Društvo pisaca Bosne i Hercegovine od ove godine pokreće i izdavačku djelatnost. Za početak je planirano da u ediciji Društva pisaca prvi naslovi, koji će se objaviti, budu zajedničke zbirke. U zbirkama bi bili zastupljeni različiti žanrovi (poezija i proza za odrasle i djecu, knjiga kritika i prikaza, eseja, knjiga dobitnika Stećka).

Prema planu, godišnje bi u izdavačkoj djelatnosti Društva bilo objavljeno šest knjiga.

- Koliko ćemo u tome uspjeti vidjećemo, ali, kako kažu, prvi korak je početak putovanja od mnogo milja. I mi se nadamo da će ta naša nova edicija koju pokrećemo zaživjeti i da ćemo svake godine imati bar po šest novih naslova koje planiramo - kazala je u razgovoru za Fenu v. d. predsjednice Društva pisaca BiH Jagoda Iličić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.