LIČNOST DANA

Hoselu: Zlatna rezerva

Španski napadač je rođen za velike utakmice

Hoselu: Heroj Reala. AP

10.5.2024

Kad ste igrali fudbal kao dijete, sigurno ste barem jednom sebe zamislili kako pogađate i vodite svoj klub do pobjede u Ligi prvaka. Takva je priča i heroja madridskog Reala – Hoselua (Joselu). Ovaj 33-godišnji napadač došao je prošlog ljeta, nakon što je „Kraljeve“ napustio Karim Benzema, a zatim i propao transfer Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Igrače vrijedne stotine miliona eura zamijenio je fudbaler od 500 hiljada novčanica. I to na koji način. U igru je ušao u 81. minuti, a onda je svojim golovima u 88. i 91. minuti donio preokret Realu i prolazak u finale Lige prvaka.

Priča postaje još bolja kad se zna da je 2012. godine tražio link za gledanje utakmice na piratskim stranicama svog voljenog kluba. Onda ih je 2014., 2016., 2018., 2019. i 2022. pratio u stopu, ali kao navijač. A onda, u poznim igračkim godinama, kao iz najljepše bajke, ulazi u igru i dva puta matira dotad nepogrješivog Nojera (Neuer).

Zlatna rezerva Madriđane je koštala 500 hiljada, a donijela je desetine miliona eura. Hoseluu to nije bitno, on igra za ljubav prema svojoj svetinji - Realu. Kada je dolazio na posudbu, nikoga nije bilo briga. Sada se upisao u historiju jednog od najtrofejnijih klubova svijeta. Među svim „Galaktikosima“ i superzvijezdama istakao se onaj najobičniji. Bravo, Hoselu, odigrao si za sve djevojčice i dječake ovog svijeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.