NAKON TEŠKE NESREĆE

Pronađena tijela dvojice radnika s mosta u Baltimoru, bili su u kamionu

Tijela radnika su izvučena iz rijeke Patapsco dan nakon što je masivni teretni brod izgubio pogon i udario potporni stub mosta

Nakon nesreće na Baltimoru. AP

E. Ć.

28.3.2024

Ronioci su izvukli tijela dvojice od šest radnika koji su poginuli nakon teške nesreće i urušavanja mosta u Baltimoru.

Tijela radnika su izvučena iz rijeke Patapsco dan nakon što je masivni teretni brod izgubio pogon i sposobnost manevriranja prije nego što je udario u potporni stub mosta "Frensis Skot Kej" i u potpunosti urušio most, prenio je Reuters.

Zvaničnik državne policije Merilenda rekao je da je kamion s tijelima dvojice muškaraca pronađen u blizini centralnog dijela srušenog mosta. Također je rekao da su daljnji napori da se izvuku ostaci obustavljeni zbog sve opasnijih uslova.

Govoreći na konferenciji za medije, predstavnik državne policije Merilenda, pukovnik Roland Batler (Butler) objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimor, iz vode izvučen crveni kamion, u kojemu su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Žrtve su 35-godišnji Alehandro Hernandez Fuentez iz Baltimora i 26-godišnji Darlene Rania El Kastiljo Kabrera iz Dundalka.

Preostala četiri radnika koji su bili dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta proglašeni su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.