ŠEF TWITTERA

Mask o Svjetskom ekonomskom forumu: Program je satanistički

Jučer je Mask rekao da ostaje daleko od Davosa jer mu događaj, koji uključuje više panel-rasprava o pitanjima od monetarne politike pa nadalje

Ilon Mask. Twitter

A. O.

17.1.2023

Rekordan broj država i vlada na Svjetskom ekonomskom forumu očekuje se u švicarskom modernom skijaškom centru Davos, ali pažnju privlače i istaknuta imena koja neće kročiti uobičajeno snježnim ulicama tog grada.

Šef Twittera Ilon Mask (Elon Musk) iznio je svoje mišljenje o planovima ovog foruma da uključi kriterije "okoliša, društva i upravljanja" ili ESG (enviromental, social and governance) u svoju investicijsku strategiju, rekavši da bi "S" trebalo označavati nešto drugo. 

- S u ESG označava sotonski - napisao je Mask na Twitteru. 

Tweet je bio odgovor autoru i bivšem kandidatu za guvernera Kalifornije Mihael Šelenbergeru (Michaelu Schellenbergeru), koji je objavio niz tweetova o pokretanju samita WEF-a u Davosu i glasinama da grupa teži globalnoj dominaciji.

Jučer je Mask rekao da ostaje daleko od Davosa jer mu događaj, koji uključuje više panel-rasprava o pitanjima od monetarne politike i geopolitičkih žarišta, do obnovljivih izvora energije i javnog zdravlja, "zvuči dosadno. "

Ipak, organizatori su objavili da će biti prisutno više od 1.500 poslovnih lideraiz svih industrija, uključujući šefove Microsofta, Ubera, Pfizera, Saudi Aramca i niza finansijskih institucija. Svjetski ekonomski forum oduvijek je bio mjesto za promicanje globalne trgovine i otvorenih tržišta koji su pod velikim pritiskom od izbijanja pandemije koronavirusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.