PREDSJEDNIK TURSKE

Erdoan iftario sa pripadnicima policije, žandarmerije i obalne straže

Obraćajući se nakon iftara, Erdogan je govorio o borbi protiv terorizma

Sa održanog iftara. PRINTSCREEN

A. O.

9.4.2022

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) iftario je u subotu zajedno sa pripadnicima turske policije, žandarmerije, obalne straže i drugih odjela snaga sigurnosti njegove zemlje.

Na Twitteru je podjelio videosnimak i napisao iftar sa policijom, žandarmerijom, obalskom stražom, stražom i obezbjeđenjem.

Na iftaru je bio prisutan i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu (Suleyman Soylu). Obraćajući se nakon iftara, Erdogan je govorio o borbi protiv terorizma.


- Turska je zemlja koja je tokom dugogodišnje borbe protiv terorizma dala na destine hiljada šehida. Uprkos tome, ovu borbu smo uvijek vodili u okviru i granicama pravne države i nikada nismo posezali za nehumanim metodama - rekao je Erdoan.

Kazao je kako se više ne čeka da terorističke organizacije napadnu Tursku, već, kako je rekao, pronalaze ih tamo gdje se kriju izvan granica i "gaze njihove glave".


Erdogan je podvukao kako osim u borbi protiv terorizma, snage sigurnosti Turske pokazuju zavidan uspjeh u svim drugim oblastima.

- Zahvaljujući tome, Turska se istakla u prvi plan kao jedna od najmirnijih i najsigurnijih zemalja svijeta, uprkos krizama u svom regionu, prilivu izbjeglica i brojnim pokušajima domaćih i stranih provokacija - zaključio je Erdoan.

Podsjećamo, ranije je Erdoan iftario sa studentima u Istanbulu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.