JEZIV SLUČAJ

Mještani u šoku nakon što je mladić silovao staricu (94): Živio u napuštenim barakama

Staricu je pronašao unuk

Barake u Leštanima. Blic.rs

Blic.rs

14.5.2024

Mladić S. Z. (23) osumnjičen je da je silovao staricu Julijanu R. (96) u naselju Leštane (Beograd) 7. maja ove godine, a sumnja se da je danima tipovao žrtvu pošto živi sama. Za to vrijeme, živio je u napuštenim barakama, u kojima godinama unazad spavaju problematični ljudi, od kojih mještani strahuju. Još veći strah uliva im i ovaj stravični napad, piše Blic.

Kako je pisao Blic, S. Z. je navodno od starice prvo tražio novac, a potom je seksualno napao. Julijana je tom prilikom zadobila povrede na glavi i na zglobovima za koje se sumnja da su nastale kada je starica pokušala da se odbrani od napasnika. Slučaj je otkriven kada je unuk otišao da posjeti baku. Tada je uočio premetačinu u kući, a njegova baka ležala je krvava i modra. Odmah je pozvao policiju koja je ubrza stigla u kuću.

Živjela sama

Navodno, osumnjičeni S. Z. je prijetio baki da će je ubiti ako bude pozvala policiju. Nakon što je policiji prijavljen napad, ona ga je ubrzo uhapsila na groblju u Leštanima. Nakon što je ovaj slučaj otkriven, mještani Leštana su u šoku. Kako kažu, ne mogu da razumiju zašto bi to neko uradio, međutim, tvrde i da je mladić baku tipovao jer živi sama.

- Čuli smo da je danima živio u jednoj od napuštenih baraka. Tako je i uspio da vidi baku koja živi sama i koja je jako stara. Znao je on da nije ona mogla da se odbrani od njega, zbog toga je i upao kod nje u kuću - započinje priču mještanin Leštana.

Ono što također brine mještane jesu barake u kojima se skupljaju, kako kažu mještani, razni problematični ljudi.

- Jasno vam je kakvi se tu ljudi okupljaju kada je taj silovatelj tu spavao danima. Uslovi nisu nikakvi, nema vode, struje, pa ni prozora i vrata. Trava je bukvalno do koljena - kaže mještanka Leštana.

Niski prozori

Kako opisuje, tu se nalazi nekoliko napuštenih kuća na kojima su razbijeni prozori i odvaljena vrata.

- Sa ulične strane prozori su jako niski, možda metar iznad ulice, a bodljiva žica koja služi kao ograda je obrasla travom. Bukvalno sa ulice mogu da uskoče u te prve barake - kaže mještanka.

- Uopšte mi nije jasno kako je to moguće. To su nehumani uslovi. Kad je zima, nema nikakve zaštite osim krova koji je oronuo. Od bilo kakvih vremenskih nepogoda nema zaštite - kaže mještanka.

Prema njenim rečima, tu spava svako ko nema krov nad glavom.

- Od migranta, beskućnika pa do narkomana i probisvijeta. Svi tu traže utočište jer je bukvalno u centru Leštana, uz glavnu ulicu - kaže sagovornica Blica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.