STRAVIČNI PRIZORI

Snimak s mjesta nesreće na Alipašinom Polju u kojoj je poginuo Finac: Tri osobe povrijeđene, dijelovi automobila se nalazili na cesti

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

Sa lica mjesta. Avaz

S. S.

24.4.2024

Stravična saobraćajna nesreća desila se sinoć u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u kojoj je preminuo državljanin Finske, a tri osobe su povrijeđene.

"Avazovi" reporteri su se sinoć nalazili na licu mjesta, a dijelovi automobila su bili rasuti po cesti. 

- Dana 23.04.2024. godine oko 23:35 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara motornog vozila ,,KIA", kojim je upravljao vozač M.M., rođen 1957. godine iz Sarajeva, i motornog vozila ,,Audi", kojim je upravljao vozač E.I., rođen 1995. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, putnik iz vozila „KIA“, državljanin Finske, P.J.T., rođen 1961. godine, zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen na KCUS, gdje je od zadobijenih povreda i preminuo u 00:50 sati.

Vozač vozila ,,KIA", M.M. zadobio je teške tjelesne povrede, kao i putnica iz vozila „KIA“ K.M., rođena 1957. godine u Sarajevu, te su oboje zadržani na daljnjem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Vozač vozila „Audi“, E.I. zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.