LOMIO ČAŠE I ŠOLJE

Horor u Beogradu: Učenik (17) pokušao isjeći vene, profesori ga spasili

Na sreću, profesori su spriječili da se to dogodi i dječak je iz preventivnih razloga, prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama

Policija na terenu. ILUSTRACIJA / ANADOLIJA

A. O.

28.12.2022

Sedamnaestogodišnji učenik u jednoj srednjoj zanatskoj školi u Beogradu pokušao je da isječe vene

Na sreću, profesori su spriječili da se to dogodi i dječak je iz preventivnih razloga, prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama, prenosi Kurir.rs. Na teren je izašla i policijska patrola, prenose Večernje novosti.

Direktorica škole je otkrila šta se zaista dogodilo.


Profesorica obavila razgovor

- Na času srpskog jezika i književnosti, profesorica je čula, kako dvoje učenika, dječak i djevojčica, pričaju kako bi rešenje za sve njihove probleme bilo da oduzmu sebi život - priča direktorica i dodaje: 

- Ona je popričala sa njima i rekla da ne treba tako da razmišljaju, da se problemi mogu riješiti, polako, jedan po jedan i da će im pomoći u tome. Čas je nastavljen normalno. Međutim, u pauzi između dva časa, učenik je došao u prostoriju gdje su sjedeli nastavnici i počeo da razbija šoljice za kafu i čaše u namjeri da isječe vene staklom. Na sreću, profesorice su ga uzele za ruke i sprečile tragediju.

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću sa mnogo izazova u razvoju i učenju. Teškoće su brojne - od intelektualne ometenosti, cerebralne paralize, invaliditeta, neuroloških oštećenja, pa do smetnji iz spektra autizma.


Praktična nastava

Škola je verifikovana za mnogobrojna zanimanja, prenosi Kurir. Posebna pažnja posvećuje se praktičnoj nastavi koja se odvija u školskim radionicama i kod privatnih poslodavaca sa kojima škola ima sklopljene ugovore i koji zapošljavaju učenike.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja u Srbiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.