CRNA HRONIKA

Murat Džuderija osuđen na pet mjeseci zatvora

B. C.

26.2.2018

Sudija Suda BiH Izo Tankić danas je izrekao prvostepenu presudu, kojom je Murat Džuderija osuđen na pet mjeseci zatvora zbog oštećenja vozila supruga državne tužiteljice Diane Kajmaković.  

Škoda Octavija, vlasništvo porodice Kajmaković, ukradena je u decembru 2010. godine. Vozilo je dovezeno u kamenolom Krupac u Istočnom Sarajevu, te gurnuto u provaliju s namjerom da se uništi. Međutim, Octavija se nije survala, već se zaustavila i oštetila.

Murat Džuderija je ranije priznao da je sprejem poprskao unutrašnjost Octavije kako bi uništio tragove, ali je negirao krađu vozila.

Sudija Tankić je, također, izrekao oslobađajuću presudu Harisu Zorniću (ranije Ljutvija Dacić) i Enisu Mandalu, jer nije bilo čvrstih dokaza da su počinili krivično djelo ometanja rada pravosuđa.

Tankić je pojasnio da je bilo sumnji, ali ne i čvrstih dokaza, da je postojao dogovor između Zornića, Mandala i svjedoka pokajnika Šemsudina Hodžića da ukradu Octaviju u namjeri da zastraše tužiteljicu Kajmaković kako bi time ishodili puštanje iz pritvora Harisa Zornića, Hamde Dacića i Ačika Džana.

Na izricanje presude nije doveden Enis Mandal koji je u zatvoru, dok su se ostali branili sa slobode.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.