SAMO JEDNO ZAPOSLENO

Kompanija, koja u BiH želi graditi projekt od milijardu KM, godinama nema prihoda

Gradnja kompleksa predviđena je na lokaciji nekadašnje Livnice čelika u Tuzli koju je kupio načelnik Kalesije Sead Džafić

Planirani izgled kompleksa. Biznisinfo

E. Ć.

22.4.2024

Već skoro pet godina najavljuje se početak izgradnje Crystalica, stambeno-poslovnog kompleksa u Tuzli, koji će, navodno, promijeniti izgled grada i koštati blizu milijardu KM.

Investitor je kompanija ARBA, a navodno je u međuvremnu dobila urbanističku i lokacijsku dozvolu, pa se skoro svake godine iznova najavljuje početak gradnje, piše BiznisInfo.ba.

Bez prihoda

Inače, vlasnici kompanije ARBA su Marlon Afzal Abdoelrahiman i Mohamed-Azem Rodjan s nizozemskim adresama.

Gradnja kompleksa predviđena je na lokaciji nekadašnje Livnice čelika u Tuzli koju je kupio načelnik Kalesije Sead Džafić.

Trenutno nije jasno kakav je odnos Džafića s investitorima, odnosno da li se on povukao iz projekta kako je nezvanično govoreno.

Ono što je zanimljivo da ova kompanija godinama posluje bez ikakvih prihoda i s gubicima.

Posljednje četiri godine firma je imala 0 KM prihoda. Prošle godine je poslovala s gubitkom od 30 hiljada KM i imala je jednog zaposlenog. Kompanija ima imovinu od gotovo 400 hiljada KM, ali i obaveze od približno 620 hiljada KM, piše Biznisinfo.

Baziran na ideji kristala od soli

Cijeli kompleks je baziran na ideji kristala od soli koja je inače simbol Tuzle. Crystalico bi trebao biti sastavljen od pet jedinstvenih kula u obliku kristala soli, a izgradnja bi trebala trajati više od pet godina.

Planirano je da kompleks sadržava stambeno-poslovne prostore, restorane, salone, dječija igrališta, kao i uređene saobraćajnice s kružnim tokovima.

Ranije je Gradsko vijeće Tuzle prihvatilo Regulacioni plan Irac-jug, što je otvorilo mogućnost za izgradnju kompleksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.