KRIPTOVALUTE

Kako kriptovalute svakodnevicu čine lakšom

Kako kriptovalute svakodnevicu čine lakšom. ILUSTRACIJA

Marketing

28.3.2022

Kriptovalute su sve češća pojava u današnjim medijima i sve više ljudi posjeduje neku od njih. S druge strane, postoje oni koji još uvijek nisu dublje zaronili u to na koji način kriptovalute funkcioniraju i što ih zapravo čini boljima od onih klasičnih valuta na koje smo naviknuli. Takvih je značajki iz dana u dan sve više i to je jedan trend na koji se moramo naviknuti u vremenima koja dolaze. Upravo u tu svrhu smo odlučili navesti neke od najistaknutijih takvih značajki i objasniti na koji mijenjaju našu svakodnevicu.

Popusti i bonusi

S obzirom na to da su neke stranice tek implementirale kriptovalute kao jednu od metoda uplate i plaćanja, omogućile su različite pogodnosti i popuste svima koji se odluče koristiti upravo njih kako bi platili. Štoviše, kriptovalute su pronašle svoj put i do raznih online casina koja su kreirala izuzetno isplative bonuse za nove igrače koji žele kao metodu uplate koristiti kriptovalute. Ne treba niti napominjati koliko je to korisnika takvih stranica motiviralo da se odluče koristiti ovaj način plaćanja.

Jednostavniji i sigurniji prijenos novca

Plaćanja kriptovalutama putem Interneta puno su sigurnija i jednostavnija od ostalih. Upravo je Internet jedno ranjivo mjesto na kojem postoje velike prijetnje da bi netko mogao biti prevaren unošenjem svojih podataka na neprovjerene stranice. Taj je rizik znatno umanjen korištenjem kriptovaluta jer one nisu povezane niti s jednom bankom te je svaki transfer novca zabilježen i siguran. Upravo je za to zadužena blockchain tehnologija na kojoj počivaju sva trgovanja kriptovlautama.

Olakšan crowdfunding

Crowdfunding je jedan koncept koji na Internetu postoji već poprilično dugo. Radi se o raznim stranicama na kojima bilo tko može predstaviti neku svoju ideju, proizvod ili jednostavno zatražiti druge korisnike da mu financijski pomognu. Ako osoba na takvoj stranici pronađe nešto što joj se sviđa, može donirati koliko želi i na taj način pomoći ili potaknuti nekoga u nečemu. Uz kriptovalute, crowdfunding će biti znatno olakšan jer mnoge će nove tvrtke prihvaćati kriptovalute, a ranije smo objasnili i kako je prijenos novca na taj način puno jednostavniji.

Lakše slanje novca iz inozemstva

Kriptovalute i njihove transfere ne nadgleda niti jedna vlada ili banka. To omogućuje jednostavno slanje iz kojeg god dijela svijeta, u koji god dio svijeta. Sasvim je logično stoga da će se mnogi odlučiti koristiti kriptovalute za, primjerice, slanje novca nekom od bližnjih ili pak plaćanje svojih radnika za neke jednostavne poslove bez potrebe za obrazloženjem svrhe plaćanja.

Mogućnost profita

Kao što znamo, kriptovalute i njihova vrijednost iz dana u dan variraju, a u roku samo par sati mogu drastično porasti ili pasti. Upravo su na taj način mnogi praktički preko noći postali bogati kada je neka od kriptovaluta njihove male uloge i investicije povećala i do nekoliko stotina puta. To je kroz kratki vremenski period stvorilo ogroman broj entuzijasta koji su odlučili uložiti u kriptovalute prateći različite kripto vijesti, a samo to ulaganje zapravo je dovelo do povećanja vrijednosti pojedinih kriptovaluta. Kao najbolji primjer svakako vrijedi izdvojiti bitcoin koji je trenutno najvrjednija i najpopularnija kriptovaluta na svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.