PREDSJEDNICA NF

Trivić: Amidžiću, ako je žaba prevelika ili previše otrovna, preporučujem vam da malo odahnete

Istina je da na izbore nećete izaći po Dodikovom izbornom zakonu, te da ćete izaći po zakonu po kojem je CIK raspisala izbore

Jelena Trivić. Facebook

S. S.

14.5.2024

Jučer je Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a, izrekao nikad gluplju i besmisleniju izjavu u kojoj kaže, citiram: “Poznat nam je dogovor opozicije i Bošnjaka, hoće da predaju Srebrenicu, Prijedor i Doboj”, navela je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, osvrćući se na jučerašnju izjavu generalnog sekretara SNSD-a.

Trivić pita o kakvom dogovoru opozicije i Bošnjaka priča Amidžić, te kakav scenarij "Kosova spominje ako na izbore izađu stranke sa sjedištem u RS, a izaći će".

- Ako SDS kandiduje kandidata za gradonačelnika Prijedora i Doboja, a hoće, kako ti gradovi mogu pripasti Bošnjacima?! Ako sve srpske stranke zajedno kandiduju kandidata za načelnika Srebrenice, a hoće, kako će Srebrenica pripasti Bošnjacima - upitala je Trivić Amidžića.

- Kolega Amidžiću, ako je žaba prevelika ili previše otrovna, preporučujem vam da malo odahnete, dođete sebi, prestanete izmišljati gluposti i pred narod, bar jednom u životu kao SNSD izađete s istinom. Istina je da na izbore nećete izaći po Dodikovom izbornom zakonu, te da ćete izaći po zakonu po kojem je CIK raspisala izbore. Bio bi red da to jasno saopštite i prestanete izmišljati gluposti - poručila je Trivić.

Dodaje da što se tiče Amidžićevih navoda o prisustvu opozicije pomenu u Donjoj Gradini, da ona lično u Donju Gradinu ide svake godine više puta, te da je bila i ove godine i da bili su predstavnici opozicionih stranaka. Uz to mu poručuje da on pita ovog do sebe sa slike gdje je jasenovačka građa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.