SARAJEVO

Predstavnički dom PSBiH o aktuelnoj političkoj situaciji u institucijama BiH

U Banja Luci bi danas Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici trebala raspravljati o entitetskom izbornom zakonu, a za poslijepodne je

PSBiH. N. Šaljić / Avaz

FENA

18.4.2024

U Sarajevu je počela hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na kojoj bi poslanici trebali razmatrati aktuelnu političku situaciju.

Sjednica je zakazana na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a, a na dnevnom redu je jedna tačka „razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama Bosne i Hercegovine - ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH".

Sa jučerašnjeg sastanka političkih partnera koji čine vlast na državnom nivou, koji je održan u Istočnom Sarajevu, poručeno je da će narednih dana pokušati da upute Izborni zakon BiH na odlučivanje u PSBiH i da na taj način ponovo deblokiraju evropski put BiH.

U Banja Luci bi danas Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici, između ostalog, trebala raspravljati o entitetskom izbornom zakonu, a za poslijepodne je zakazan veliki narodni miting.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.