"TAJNI VILAJET"

U četvrtak u 20 sati intervju s Edinom Garaplijom: Osmica zaustavio izručenje Herende BiH

Garaplija otkriva i ko ga je pokušao ubiti tri puta i zbog čega

Garaplija objavio knjigu "Tajni vilajet". Avaz

Avaz.ba

17.4.2024

U novom intervjuu na Avaz TV gostovao je Edin Garaplija, bivši pripadnik tajne službe, načelnik Podcentra za tajna praćenja Službe državne bezbjednosti koja je kasnije prerasla u AID.

@avaz.tv

Edin Garaplija, bivši pripadnik državne službe bezbjednosti, gost je u novom izdanju Avazovog intervjua: Sve o političkim ubistvima, ko su zloglasne "Ševe", koja je uloga Kemala Ademovića, šta o svemu zna Bakir Izetbegović, ko je odgovoran za brojna ubistva i pokušaj atentata, ko je Fikret Muslimović i brojne druge šokantne informacije Garaplija otkriva u intervjuu koji emitujemo u četvrtak u 20 h na Avaz TV i Alfa televiziji.

♬ original sound - Dnevni avaz

Garaplija je objavio knjigu "Tajni vilajet", u kojoj otkriva brojne šokantne informacije. U razgovoru s voditeljem Evelinom Trakom otkrio je ko je i kako ubio Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova BiH. Kakvo je pismo dao rahmetli Izetu Naniću, koje nikada nije stiglo do ratnog Predsjedništva BiH? Ko je bio nalogodavac zloglasnoj grupi "Ševe"?

Prema čijem nalogu je ubijao i zločine činio Nedžad Herenda, koji je trenutno u Nizozemskoj i čije je izručenje BiH zaustavio Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA-e BiH? Šta zna Bakir Izetbegović, u čijem kabinetu je bio intimus Fikret Muslimović, jedan od najznačajnijih pripadnika KOS-a?

Ko je pokušao ubiti Sefera Halilovića, prvog komandanta časne Armije RBiH? U intervjuu Garaplija otkriva ulogu Keme Ademovića, po čijem nalogu je radio i izvršavao sve naredbe, a koji ga je, kako Garaplija piše i govori, ostavio na cjedilu?

Garaplija otkriva i ko ga je pokušao ubiti tri puta i zbog čega? Ko je ubio Jozu Leutara, dopremijera FBiH? Kako je ubijen Ramiz Delalić Ćelo, kako je Ismet Bajramović Ćelo počinio "samoubistvo" desnom rukom, a bio je ljevoruk? Koji su njihovi grijesi bili pa su naprasno nestajali s lica zemlje?

Pogledajte intervju u četvrtak u 20 sati na Avaz TV-u!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.