OSUDIO NAPAD

Bećirović pružio podršku Čengiću: Ovakav vid nasilja predstavlja brutalan pokušaj zastrašivanja

Pozvao je nadležne organe da preduzmu sve zakonom propisane mjere da što prije rasvijetle ovaj gnusni čin, pronađu i sankcionišu počinitelje

Bećirović i Čengić. Fena

N. H.

1.4.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pružio je podršku načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Irfanu Čengiću nakon što je bačena eksplozivna naprava na njegovu kuću i pozvao nadležne institucije da što prije rasvijetle ovaj kriminalni akt, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Najoštrije osuđujem ovaj kriminalni akt. Nedopustiv je svaki vid pritiska ili napada na bilo kojeg građanina, uključujući i izabrane zvaničnike i članove njihovih porodica. Ovakav vid nasilja, između ostalog, predstavlja brutalan pokušaj zastrašivanja načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića. Pravo na slobodno političko djelovanje je jedan od temelja svake demokratije i mora se garantovati izabranim predstavnicima građana Bosne i Hercegovine - izjavio je Bećirović.

Pozvao je nadležne organe da preduzmu sve zakonom propisane mjere da što prije rasvijetle ovaj gnusni čin, pronađu i sankcionišu počinitelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.