MAGLAJ

RO "Merhamet" ima mnogo aktivnosti tokom ramazana: Topli obroci na kućni prag za stare i nemoćne

Kada je u pitanju broj korisnika, Omerović je navela da u Maglaju imaju 182 korisnika, a u Zavidovićima 119

S jednog od organiziranih iftara. Facebook

28.3.2024

Tokom ramazana Regionalni odbor (RO) „Merhamet“ Maglaj realizira niz aktivnosti. Direktorica RO „Merhamet“ Sanela Omerović za „Avaz“ je kazala da, osim redovne pripreme obroka korisnicima, tokom odabranog mjeseca dijele i dostavljaju iftare osobama kojima je to potrebno.

Podjela paketa

- Akcent smo stavili na pripremu i dostavu ramazanskih iftara na kućnu adresu. Uglavnom hranu dostavljamo osobama koje su stare, bolesne i u stanju socijalne potrebe. Osim navedenog, pripremamo i dostavljamo iftare povratnicima u drugom bh. entitetu. Već smo iftare dostavili u Pridjel i Ševarlije, a danas (prekjučer, op. a.) smo bili u povratničkom naselju Suho Polje - govori Omerović.

Plan je, dodaje, da u narednom periodu organiziraju još iftara na području Teslića, kao i nekih drugih povratničkih naselja na području općine Doboj.

- Osim iftara, podijelili smo oko 300 prehrambenih paketa osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe na području djelovanja RO „Merhamet“ Maglaj te hurme za naše redovne članove i prijatelje „Merhameta“ - kaže Omerović.

Dogradnja objekta

Kada je u pitanju broj korisnika RO „Merhamet“, Omerović je navela da u Maglaju imaju 182 korisnika, a u Zavidovićima 119. Istakla je da oni svi redovno dobivaju tople i obilate obroke.

Kako je Omerović kazala za “Avaz”, sredinom prošle godine okončana je akcija kupovine kuće za „Merhamet“. Tokom ramazana pokrenuta je akcija za prikupljanje dodatnih 130.000 KM za nastavak radova na dogradnji, adaptaciji i rekonstrukciji objekta kako bi se on prilagodio korisnicima i potrebama za još kvalitetniji rad. U ovom objektu planirani su: pekara, javna kuhinja, hladnjača, skladišta za namirnice i kancelarijske prostorije.

Kako pomoći

Svi oni koji žele podržati ramazanske akcije RO „Merhamet“ Maglaj, kao i projekt dogradnje, adaptacije i rekonstrukcije objekta, mogu to učiniti na nekoliko načina. Namirnice se mogu dostaviti u prostorije maglajskog “Merhameta”, ulica 1. marta bb, kontakt telefon 032/603-202, ili pomoći uplatom na žiroračun: Sparkasse banka 199 046 000 44 62194, ili na blagajni „Merhameta“. Uplate iz inozemstva: IBAN: BA39-1990-4600-0446-2194, SWIFT ABSBBA 22.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.