EMOTIVNO

Sin ubijene Amre: Dok sam živ neću odustati dok ne budu odgovorali

Naglasio je da nema empatije među nosiocima funkcije vlasti i pitao zbog čega je sjednica Skupštine TK bila zatvorena za javnost

Damir Hodžić. A. Bešić / Avaz

S. S.

17.2.2024

Damir Hodžić, sin ubijene Amre, nakon protestne šetnje u Tuzli i zahtjeva za ostavkom ministra unutrašnjih poslova TK Hajrudina Mehanovića i komesara Dževada Kormana, obratio se javnosti.

On je poručio da neće odustati od borbe za pravdu sve dok je živ.

- Imam 27 godina, ne znam koliko ću živjeti, ali neću odustati do kraja svog života dok ne budu odgovarali oni koji moraju - kazao je.

Pozvao je nadležne na moralnu odgovornost.

- Koliko puta mora ponoviti da ovdje nema mjesta za politiku. Nismo nikoga ni pozvali ni prozvali iz bilo koje političke stranke, oni su krenuli da spinuju i da se politizira stvar oko ubistva moje majke. Nas to ne interesuje. Mi imamo jasne ciljeve i molbe i odmah smo rekli šta želimo – da odgovorne osobe odgovaraju krivično i pravno i pozivamo na moralnu odgovornost, ako je uopšte ima ovdje - rekao je.

Naglasio je da nema empatije među nosiocima funkcije vlasti i pitao zbog čega je sjednica Skupštine TK bila zatvorena za javnost.

- Bila je najavljena pauza od pola sata, ostali su sat i po. Ulazili, izlazili, dogovarali se i cerekali su se stalno. Prilazili su nam s ucvlijenim licima, govorili da su uz nas i nakon sat glasali protiv. Sramota - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.