"AVAZ" NA LICU MJESTA

Sastala se Komisija za obrazovanje Kantona Sarajevo: Rasprava oko kontroverznog dokumenta za obrazovanje SAFER

Bit će ovo prilika da ministrica Hota - Muminović detaljnije pojasni i da odgovore na brojne nelogičnosti

Sa lica mjesta. E. Trako

12.1.2024

U 9 sati počela je sjednica Komisije za obrazovanje Kantona Sarajevo, a raspravljat će se o kontroverznon dokumentu SAFER, ministarstva za odgoj i obrazovanje.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, stigli su Damir Marjanović (Pokret za nove generacije), predsjednik komisije, Mahir Dević (SDA), Enita Nakaš, ekspertska članica skupštinske komisije, te Nedim Krajišnik, izvršni direktor Centra obrazovnih inicijativa "Step by step" i član ovog udruženja Namir Ibrahimović.

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Podsjećamo, dokument SAFER su kreirali članovi Centra za postnormalne politike i studije budućnosti iz Londona Kristofer Džons (Christopher Jones), Zjaudin Sardar (Ziauddin) i Skot Džordan (Scott Jordan), Fondacija Mulalić, osnovana u januaru 2022. godine bez ikakvih referenci za reformu obrazovanja te ministrica Naida Hota - Muminović (NiP).

Bit će ovo prilika da ministrica Hota - Muminović detaljnije pojasni i da odgovore na brojne nelogičnosti, prvo da li se radi o strateškom dokumentu, običnim dokumentu, diskursu, eseju, scenariju za film ili nekakvom nacrtu za reformu obrazovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.