PRAZNICI

Redakcija "Dnevnog avaza" svim katolicima želi sretan Božić

Sretan Božić i neka vam ovaj praznik veselja, slavlja i dijeljenja pozitivnih vrijednosti donese svako dobro!

Redakcija ''Dnevnog avaza'' svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti upućuje najsrdačnije čestitke. Avaz

Avaz.ba

25.12.2023

Danas vjernici katoličke vjeroispovijesti širom svijeta obilježavaju najveći katolički blagdan Božić, rođenje Isusa Krista. Katolici su na misama ponoćkama dočekali Božić.

Kristovo rođenje je donijelo svjetlost istine ljudskom rodu, to je bilo rođenje Spasitelja, prema vjerovanju katolika, koji danas slave veliki blagdan-Božić, dan Isusovog rođenja.

Božić je blagdan kada je porodica na okupu, kada se slavi život, Bog i ljubav.

U Katedrali Srca Isusova u Sarajevu, održana je sveta misa Božićnog bdijenja koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolita Tomo Vukšić u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini nadbiskupom Francisom Asisijem Čulikattom.

Nov način misli

- A svrha našega božićnog slavlja sastoji se u tomu da se čovjek rodi u Isusu. Da se ja preporodim. Da čovjek nakon priprave doživi obraćenje. Da obraćen na nov način misli, djeluje i živi. Da bude na putu Božjemu i da u njegovu životu, nakon preporođenja, vladaju pravila kraljevstva nebeskoga.

Da se vrati u duhovno stanje bezazlenoga djeteta Božjega te da svojim nakanama i ponašanjem bude prepoznatljiv kao slika i znak prisutnosti Boga - kazao je nadbiskup Vukšić.

Sretan Božić

Redakcija ''Dnevnog avaza'' svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u BiH i inozemstvu koji danas proslavljaju svoj najveći i najradosniji blagdan Božić upućuje najsrdačnije čestitke, uz želje da ga provedu u zdravlju, sreći i veselju.

Sretan Božić i neka vam ovaj praznik veselja, slavlja i dijeljenja pozitivnih vrijednosti donese svako dobro!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.