JASAN STAV

Nikšić: Crvena linija je udar na institucije BiH i preko toga nismo spremni nikome preći

Mi kao predsjednici stranaka koje čine trojku zagovaramo da smo spremni da razgovorom rješavamo probleme, kaže Nikšić

Nermin Nikšić: Moram reći da danas nismo postigli niti napravili nikakve političke odluke. N. Ajnadžić

Nerma Ajnadžić

30.6.2023

Lider SDP-a BiH i premijer FBiH Nermin Nikšić tokom obraćanja medijima nakon nakon današnjeg sastanka u Konjicu izjavio je da smatra da su svi ostali na početnim pozicijama.

- Drago mi je da je svako od nas rekao svoje stavove. Mi kao predsjednici stranaka koje čine trojku zagovaramo da smo spremni da razgovorom rješavamo probleme. Moram reći da danas nismo postigli niti napravili nikakve političke odluke. Predstavnici SNSD-a i vlasti iz RS su odbili da povuku, odnosno stave van snage sporni zakon o Ustavnom sudu. Mi smo na tome insistirali i na kraju je ostalo da će svako voditi svoju političku i pravnu bitku kako da dođemo do rješenja - rekao je Nikšić.

Dodao je da je crvena linija svaki udar na institucije BiH.

- Crvena linija je udar na institucije BiH i preko toga nismo spremni nikome preći i to nismo spremni nikome tolerisati. Svakako da ćemo nastaviti ove razgovore. Putem Vijeća naroda ćemo pokrenuti potrebne procedure preko naših predstavnika, svakako spremni i za dalju proceduru prema Ustavnom sudu BiH. Ovih dana smo imali razgovore s predstavnicima međunarodne zajednice, gdje smo svima rekli da postoji crvena linija preko koje nećemo prijeći – ističe Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.