SARAJEVO

U Think pink Centru održan susret onkoloških medicinskih sestara iz cijele BiH

Hasić kaže da je sastanak u Centru, samo početak i osnova za jačanje međusobnog razumijevanja

Think pink Centar. TPC

FENA

22.5.2023

U Think Pink Centru u Sarajevu upriličen je sastanak onkoloških medicinskih sestara iz pet onkoloških centara u Bosni i Hercegovini. Na sastanku, prvi put u tom formatu, u pozitivnoj atmosferi i uz konstruktivnu diskusiju sudiuonici su razgovarali o mogućnostima i aktivnostima za unapređenje i olakšanje puta pacijenta, važnosti uloge onkoloških sestara u procesu liječenja, a prezentiran je i „Projekt unaprjeđenja njege onkoloških pacijenata“.

Na sastanku su učestvovale onkološke medicinske sestre iz Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS), Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS), Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKC Tuzla), Kantonalne bolnice Zenica (KB Zenica), Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB Mostar).

Direktorica organizacije 'Think pink – zajedno smo jedno' Nela Hasić zadovoljna je zbog prilike da u Think Pink Centru ugoste onkološke setre iz BiH, da se upoznaju, povežu i razmijene iskustva i znanja.

- Sretni smo što su naše gošće međusobno imale priliku da se susretnu, na prvom takvom sastanku. Podijelile su svoje dugogodišnje iskustvo i informacije, te učinile da naš tim dodatno stekne uvid u ono što rade i sa čim se suočavaju u svakodnevnom radu - navodi se.

Hasić kaže da je sastanak u Centru, samo početak i osnova za jačanje međusobnog razumijevanja i izgradnje partnerstva gdje će zajedničkim snagama raditi za dobrobit kako onkoloških pacijenata, tako i onkoloških medicinskih sestara, čija uloga u procesu liječenja je izuzetno važna i neosporna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.