RAMAZAN

Radost zajedničkog iftara na platou Starog mosta u Mostaru

Uz mlade Mostarce iftarili njihovi gosti iz cijele BiH i regiona

Iftar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Meliha Smajkic

11.4.2023

Tradicija zajedničkog omladinskog iftara na platou ispod Starog mosta u Mostaru nastavljena je i ovog ramazana. Tako je večeras više stotina mladih postača u prelijepom ambijentu i pod svjetlima UNESCO-ovog spomenika podijelili radost zajedničkog iftara.

Mreža mladih

Uz mlade Mostarce, kao domaćine ovom iftarskom druženju su prisustvovale njihovi gosti iz svih gradova BiH, ali i Hrvatske, Crne Gore, Srbije.

I ove godine, kao i prethodne, kako je to rekao Nedim Hondo, koordinator Info-servisa za mlade, prijave za iftar su bile obavezne. 

Ponosan je na činjenicu da je ovo deveti iftar na platou Starog mosta, čiju organizaciju potpisuje Mreža mladih, odnosno, Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar, a koji ima posebno mjesto u srcima mladih Mostaraca.

Rekordan broj

- Posebno me raduje činjenica da imamo rekordan broj postača čak 1.300 - kazao je Hondo.

Također, omladinski iftar je dio manifestacije „Ramazan u Mostaru“ čiji su organizatori Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod” te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.