"AVAZ" NA LICU MJESTA

Predstavljen Izvještaj o radu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš": Građani imaju povjerenje u naše uposlenike

Broj hospitaliziranih pacijenata je povećan za 70 posto i popunjenost bolnica je najveća u njenoj dosadašnjoj historiji

Piše: A. Ovčina

29.12.2022

Sa press konferencije u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" - Avaz
Dnevni avaz
Sa press konferencije u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Godišnja konferencija za medije Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" održala se danas na kojem je prezentiran Izvještaj o radu ove bolnice tokom ove godine.

Zdravstveni program u ovoj ustanovi realiziran je kroz dvije djelatnosti: Specijalističko-konsultativnu zdravstvenu zaštitu i bolničku zdravstvenu zaštitu.

Tokom ove godine otvoren je zdravstveni sistem u punom kapaciteti, nakon pandemije koronavirusa, veliki priliv pacijenata u sve segmente bolničkog zdravstvenog sistema, smanjenje liste čekanja kao i dužina liječenja u bolnici, uvođenje novih procedura i zdravstvenih tehnologija...

Ovom prilikom prisutnima se obratio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović koji je govorio o Izvještaju o radu ove ustanove. 

- Svake godine prezentiramo rad naše ustanove. Smatramo to svojom obavezom da pokažemo ono što smo uradili, sredstva koja smo primili od Zavoda zdravstvenog osiguranja, da pokažemo i našim građanima, a i pred svima nama šta je ono što smo činili u proteklom periodu, posljednjih 12 mjeseci želeći da budemo još bolji i efikasniji - rekao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Dodao je da im je zadatak nakon pandemije koronavirusa bio da sačuvaju kadar. 

- Kroz povjerenje koje smo dobili je veliko povjerenje građana u ovu bolnicu, u naše uposlenike, ali to nama s jedne strane je veliko priznanje, a s druge strane veliki izazov da odgovorimo na ono što pacijenti od nas očekuju - kazao je prof. dr. Gavrankapetanović.

Zahvalio se svim uposlenicima danas. 

Broj hospitaliziranih pacijenata je povećan za 70 posto i popunjenost bolnica je najveća u njenoj dosadašnjoj historiji.

Ukupan broj prijema na hospitalizaciji iznosi 15.103.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.